Formele lesbevoegdheid voor docenten in het vmbo-profiel Dienstverlening en producten vanaf nu mogelijk

8 maart 2019

In september start Aeres Hogeschool Wageningen met de bacheloropleiding Docent en kennismanager Dienstverlening en producten. Dit is de enige geaccrediteerde opleiding in Nederland die een formele tweedegraads bevoegdheid verstrekt aan docenten die les geven in het vmbo-profiel Dienstverlening en producten. De deeltijdopleiding is geschikt voor docenten op het vmbo maar ook voor onderwijsassistenten en instructeurs of docenten met een pabo-diploma. Vooropleiding en werkervaring bepaalt hoe het maatwerktraject vorm krijgt. Daarmee duurt deze hbo-opleiding een jaar tot maximaal vier jaar.

Grote behoefte aan bevoegde docenten in het vmbo

Er is een grote behoefte aan bevoegde docenten in het vmbo. Het vmbo heeft verschillende beroepsgerichte keuzeprofielen. Het vmbo-profiel Dienstverlening en producten is een van de grootste. Door deze nieuwe, geaccrediteerde opleiding is het mogelijk om een formele tweedegraadsbevoegdheid te krijgen voor dit profiel.

Inhoud opleiding Dienstverlening en producten

De bachelor Docent en kennismanager Dienstverlening en producten is gebaseerd op de bestaande beroepspraktijk én leidt voor diezelfde beroepspraktijk op. De structuur van het onderwijsprogramma is sterk gericht op het leren in de authentieke context. Iedere onderwijseenheid bestaat uit lessen en opdrachten, leren op de eigen werkplek en zelfstudie. De vakinhoud van D&P bestaat onder andere uit eventmanagement, presenteren, marketing, 2D en 3D ontwerpen en digitale producten zoals website en apps ontwerpen. Daarnaast gaat de opleiding over het versterken van didactische vaardigheden gericht op het begeleiden van leerlingen in het onderwijs voor beroepsgerichte vakken.

<< Terug naar overzicht