12
11
2018

3e editie VMBO Examenfestival: 12 november 2018

Op 12 november a.s. organiseert SPV in samenwerking met CvTE en Cito alweer het 3e Examenfestival vmbo. Een inspirerende bijeenkomst waarin we samen met u terugkijken op de CSPE’s van 2018 en vooruit kijken naar de CSPE’s van 2019. Ook zal informatie worden gegeven over de organisatie van de CSPE’s. Verschillende experts staan voor u klaar om een workshop/presentatie te verzorgen rond het thema ‘kwaliteit van schoolexaminering’. Op het Examenplein kunt u over ‘examinering in het vmbo’ in gesprek gaan met vertegenwoordigers van o.a. CvTE, Cito, SLO, VO-raad, de Schoolexamenbank en Curriculum.nu. Dat kan gaan over het examen van nu, maar ook over het examen van de toekomst!

Prestatiedruk bij jongeren
U ziet tijdens de bijeenkomst niet alleen bekende gezichten uit de vmbo-examenwereld. Zo zal Sanne Kooiman, jonge documentairemaakster, een boeiende presentatie geven rond het actuele thema ‘prestatiedruk bij jongeren’.

Het geheim van een succesvolle expeditie
Onze keynote speaker – Melvin Redeker, avonturier en inspirerend spreker – neemt u in zijn presentatie ‘Het geheim van een succesvolle expeditie’ op interactieve wijze en ondersteund door adembenemend foto- en filmmateriaal mee naar de steilste Himalayaberg die ooit door een Nederlands team is bedwongen. Uit zijn ervaringen destilleert Melvin waardevolle en doorleefde inzichten over succesvol samenwerken, het leveren van topprestaties, het creëren van vertrouwen, leiderschap en het omgaan met verandering en tegenslag. En dat alles toegepast op het thema van de dag: ‘examinering in het vmbo’.

Wanneer?     12 november 2018, 10.00 – 16.00 uur
Waar?             Postillion hotel Bunnik
Prijs?               € 50,- per deelnemer

Programma
9.15 uur: Inloop
10.00 uur: Opening Examenfestival door CvTE en SPV
10.45 uur: Start 1e ronde workshops/presentaties en CSPE voorlichting
12.00 uur: Examenplein (in gesprek met experts bij één van de ‘praatpalen’)
12.30 uur: Lunch
13.15 uur: Het geheim van een succesvolle expeditie door Melvin Redeker
14.15 uur: Start 2e ronde workshops/presentaties en CSPE voorlichting
15.30 uur: Examenplein (in gesprek met experts bij één van de ‘praatpalen’)
16.00 uur: Afsluiting

Inschrijven
Het is niet meer mogelijk om in te schrijven.

Maak een eigen Loesje poster
Weet u een leuke tekst over examinering, die niet zou misstaan op een ‘Loesje’ poster? Misschien hangt uw zelfbedachte poster dan wel op het Examenfestival in Bunnik op 12 november!
We zorgen er ook voor dat u na afloop 5 posters mee krijgt, die u op uw eigen school kunt ophangen.
Mail uw tekst naar: info@nieuwvmbo.nl.

 

<< Terug naar overzicht