Deltion college: keuzevak PIE

Op het Deltion college wordt gewerkt aan een keuzevak waarin vmbo en mbo samenwerken. Wat voor vmbo-scholen in de techniek speelt, is dat ze het profiel PIE in willen voeren maar oorspronkelijk geen afdeling Metaal hebben. Dit levert vooral problemen op rond de kostbare CNC-machines. Veel scholen hebben geen CNC-machine, maar moeten hem volgens het nieuwe examenprogramma wel gaan gebruiken.

Het Deltion college is samen met twee toeleverende vmbo-scholen (Stad en Esch uit Meppel en Talentstad uit Zwolle) aan het oriënteren op de mogelijkheden van een gezamenlijke aanpak. Ze gaan hetzelfde simulatieprogramma gebruiken, waardoor de leerlingen zich op hun eigen vmbo-school kunnen voorbereiden. Het daadwerkelijke draaien, frezen en snijden voeren ze vervolgens uit op het mbo.

Dat vindt plaats onder leiding van studenten van de BOL4 opleiding, zodat zij deze leerlingen kunnen oefenen met de vaardigheid ‘leidinggeven’. Een vereiste voor hun opleiding, waar ze binnen hun stagebedrijf vaak geen ervaring mee op kunnen doen. Zo creëren de scholen een win-win situatie.

 

<< Terug naar overzicht