Schoolexamenbank vmbo

Schoolexamenbank vmbo is een online platform voor docenten. Een plek waar je als docent in het vmbo per leerweg en per profiel examenopdrachten kunt vinden om je eigen schoolexamen samen te stellen. Schoolexamenbank vmbo heeft tot doel om vmbo-scholen te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun schoolexaminering. Meer informatie over schoolexaminering vind je op de website van SPV. Meer informatie over Schoolexamenbank vmbo vind je in de animatie.

Er is in de periode 2016-2018 hard aan de inhoud van de Schoolexamenbank vmbo gewerkt en voor de belangrijkste keuzevakken zijn schoolexamenvragen en -opdrachten beschikbaar. Door gebrek aan middelen ligt de ontwikkeling van nieuwe schoolexamenvragen per 1 augustus 2018 voorlopig stil. Scholen kunnen echter wel gewoon van de bank gebruik blijven maken. De licentie is voor het schooljaar 2018-2019 gratis. De verwachting is dat de Schoolexamenbank vmbo op een later moment weer wordt doorontwikkeld.

       

 

 

 

Organisatie

Schoolexamenbank wordt officieel ondergebracht in een eigen stichting, de stichting Schoolexamenbank vmbo. Hiervoor is gekozen om de onafhankelijkheid van de schoolexamenbank te benadrukken.

Lees hier meer over de organisatie

Redactieteams

De database is gevuld door redactieteams, bestaande uit professionals uit het werkveld, die per profiel zijn samengesteld. Zij worden hierbij ondersteund door Cito en SLO.

Lees hier meer over de redactieteams

Voordelen

Schoolexamenbank heeft verschillende voordelen:

  1. Eén plek voor alle schoolexamens vmbo
  2. Draagt bij aan de kwaliteitsverbetering van schoolexamens
  3. Ontlast docenten

Lees hier meer over de voordelen