Ervaringen

Schoolexamenbank vmbo is twee jaar geleden ontwikkeld door de groene vmbo-scholen. De database is nu uitgebreid met alle profielen binnen het vmbo. Docenten binnen het groene onderwijs werken al langer met de database en hebben hier al ervaring mee.

Ervaringen Helicon Nijmegen

Zo heeft Helicon Nijmegen vorig jaar voor het eerst gebruik gemaakt van de schoolexamenbank in klas 3 van de bovenbouw. Jan de Groot, docent Groen aan Helicon, is hierover erg te spreken. “We hebben alle theorietoetsen die bij de praktijkvakken horen getoetst via de schoolexamenbank”, vertelt Jan. “Dit is erg goed bevallen. De examens zijn digitaal en worden door het systeem nagekeken. Docenten hebben er nauwelijks nog nakijkwerk aan.” In het hele interview zijn de ervaringen te lezen.

Ervaringen redactieteam Zorg & Welzijn

Alle tien beroepsgerichte profielen worden momenteel gevuld door redactieteams. Deze redactieteams bestaan uit speciaal hiervoor opgeleide docenten die hiervoor ook tijd hebben gekregen.
Eén van die redactieteams is Zorg & Welzijn. Connie den Boer, docent Zorg & Welzijn aan het Commanderij College in Gemert. Daarnaast is zij sinds juni een dag in de week coördinator van de redactiegroep Zorg & Welzijn van Schoolexamenbank vmbo. In een interview vertelt zij over haar ervaringen.

Ervaringen Schoonhovens College

Wat is het nut en de noodzaak van de Schoolexamenbank? Tom van Kats en Maurits de Bruin, docenten aan het Schoonhovens College, leggen in onderstaande video uit op welke manier zij gebruik maken van Schoolexamenbank vmbo.