Redactieteams

De Schoolexamenbank vmbo is van, voor en door docenten. Voor elk profiel is een redactieteam samengesteld, bestaande uit drie docenten en een coördinator, die allemaal afkomstig zijn uit het vmbo en lesgeven in het profiel waarvoor zij schoolexamens maken. Elke redactiegroep krijgt ondersteuning van deskundigen van Cito en SLO, zodat de toetsitems toetstechnisch en inhoudelijk kloppen. Daarnaast is er ondersteuning van een eindredactieteam dat er voor zorgt dat de toetsitems netjes en zonder fouten in het systeem geplaatst worden.

Professionals

Alle betrokkenen zijn professionals en worden voor hun werk betaald. Dit garandeert kwaliteit, maar betekent ook dat er voor de vulling van Schoolexamenbank vmbo voor 9 profielen behoorlijk hoge kosten worden gemaakt.

Kosten

De kosten van Schoolexamenbank vmbo zullen zo laag mogelijk gehouden worden, Schoolexamenbank vmbo heeft immers geen winstoogmerk. Op de website wordt inzage in de kosten gegeven. Hoe meer scholen deelnemen hoe goedkoper Schoolexamenbank vmbo wordt. Maar vooral hoe meer mogelijkheden we met elkaar hebben om de schoolexamenbank te laten groeien.